25-04-2020

Fiskeguidefyn

 

Velkommen til Fiskeguidefyn.

Er du nybegynder eller blot en garvet fisker der ikke har fisket i mange år, eller er du typen der gerne lige vil have lært noget mere, så er du kommet til det rigtige sted. Jeg vil lære dig at fiske men også forbedre dine teknikker så du bliver en bedre fisker.

At fiske kan være en jungle at finde rundt i, særligt for en nybegynder der skal ud og prøve det nyindkøbte grej af for første gang. Du kan købe nok så meget fiskeudstyr, uden at fange en fisk. At fiske indebære mange ting. 

Men vejen dertil, kan være lang og kringlet og mange risikere måske også endda at give op på fiskeriet. Hvilket vil være synd og skam.
Flere kvinder har meldt sig på banen som fiskere, men vi ser ikke så mange kvindelige lystfiskere på kysten.

Dette vil jeg gerne være med til at ændre. Min samlever er en af de få kvindelige lystfiskere der er af finde på de danske kyster.
Norge og Sverige rummer flere kvindelige fiskere end Danmark. Hvor hovedparten af kvindelige fiskere i Danmark mest er Put&Take fiskere. 
Jeg har gode kontakter i både Norge og Sverige som jeg med jævne mellemrum snakker med om netop det her med at få flere kvinder såvel som mere korrekt kystaflæsning og i det hele taget fiskeri meget mere frem, da naturen har så meget at byde på. 
Det handler om at nyde fiskeriet, og at stå der i solnedgangen med fiskestangen er simpelthen en fantastisk afslutningen på dagen.

Forståelsen af kysten m.m kan altså være altafgørende for hvorvidt de kvindelige fiskere også tør begive sig ud på kysterne. 

Alt dette kan jeg hjælpe dig med, og gøre dig klar til de danske kyster.


Mit navn er Martin N. Nielsen og jeg har hele min barndom været med blandt andre min far og farfar med ude på havet og sætte garn. Udover det er jeg fluefisker også, samt spinnefisker, så jeg har en bred erfaring.

Jeg fik min første båd som 15 årige og har altid som barn sejlet små joller med påhængsmotor.
Denne barndom har givet mig et godt overblik når jeg sejler ud og jeg aflæser alt omkring mig. Når jeg sejler ud som guide, sørger jeg derfor altid at tjekke op på alt grej, vindforhold m.m så vi får det bedste ud af en guidet tur, hvad enten det er fra kysten eller på havet jeg guider.
Jeg har prøvet lidt af hvert, så er din interesse i at lære at pilke fladfisk eller torsk så kan jeg være behjælpelig som guide og vise dig hvordan man gør det. 

På hjemmesiden vil der være videoer hvordan man sætter fx. pilke op til fiskeri til torsk. Men også meget andet, så du kan komme godt i gang og samtidig lære. 
At fiske er ikke bare noget man lære over en weekend, men noget man også skal sætte sig ind i for at få succes med.
Hvad enten du fisker alene eller sammen med kammeraterne eller et familiemedlem, så er det sjovest at fange fisk også.


Du er altså derfor altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål, så skal jeg hjælpe dig.

Mvh Martin N. Nielsen
Knæk & bræk