Tv2 var med på tur.

Da Corona ramte Danmark Marts 2020 gik alt i stå, det der ikke gik i stå var naturen der stadigvæk havde en masse at byde på, herunder opdagdede folk også fiskeri.
Dette kom der et indslag ud af på TV2 der kom i fjernsynet.

 Jeg har fisket mange steder rundt omkring i Danmark, og har altid synes det var skønt at se naturen både fra kysten og fra båd, når jeg har pilket efter fladfisk eller bare generelt  har været ude og sejle.

Igennem tiden har jeg mødt forskellige slags lystfiskere og mennesker der har nydt naturen. Under Coronakrisen har jeg set en opblusning af lystfiskere der har været helt nye i denne jungle det kan være at starte op, og i den forbindelse var der en jounalist der lavede et opslag om at man søgte nyestartet lystfiskere. Jeg hendvendte mig derfor da jeg synes det var vigtigt at få prionteret at os ældre fiskere havde set denne stigning og hvor vigtigt det er at værne om de nyestartet lystfiskere så de efter Coronakrisen også stadig ville have lysten og gejsten til at forsætte med at fiske. Her skal det så nævnes, at os der er garvet fiskere kan være behjælpelige til at nyfiskere kan få succes, og ikke skal være tilbageholdende i at spørger os om hjælp. Jeg har guidet igennem 10 år, og jeg ser flere og flere nyestartet der fejler og som har brug for hjælp til både kystaflæsning, opsætning m.m og dette synes jeg er synd hvis det ikke bliver rettet, så disse nystartet lystfiskere forbliver aktiv.

 


"Som lystfisker har jeg igennem mine 38 år som fisker aldrig oplevet sådan en markant stigning i nystartet lystfiskere som det er tilfældet under Coronakrisen"

Den dag Tv2 kom forbi var en speciel dag men også vigtigt, da jeg går ind for at kunne vise at der er plads til os alle på kysterne. Jeg har hemmelige spots, og dette spot vi var på den dag, er et af de spots jeg bruger. Jeg tager som Guide nystartet lystfiskere med ud på hemmelige spots også, så de nye lystfiskere kan få en fornemmelse og lære at aflæse forskellige steder.
Hvilket var en af grundende til at jeg henvendte mig til TV2.

Dagen var spændende og jeg var godt forbredt hjemmefra, da jeg gerne vil priontere at tingene er i orden. Hvilket TV2 jounalisten straks bemærkede. Vi snakkede efterfølgende om hvor vigtigt netop dette er og at fiske ikke bare er at stå med en fiskestang i hånden.
Vejret var med os den dag disse optagelser blev lavet, og jeg var godt tilfreds. 

Som lystfisker har jeg igennem mine 38 år som fisker aldrig oplevet sådan en markant stigning i nystartet lystfiskere som det er tilfældet under Coronakrisen. Når jeg som fiskeguide begiver mig ud er det med nøje planlægning for at den lystfisker jeg hjælper skal få en god start og at selvom Coronakrisen bliver noget vi mærker til alle steder, stadig er vigtigt at passe på naturen og hinanden.